Kahvenin Kavrulması

Kavurma işlemi ile çekirdeğin aroması ve tadı ortaya çıkar. Kavurma işleminde çekirdeği oluşturan maddeler ısınır ve şekil değiştirirler, çekirdek tanesi şişerek ıslaklığını kaybeder. Kahve tanesi nemi kaybederken ağırlığının %20'sini kaybeder ve %60 oranında hacim kazanır.

Kavurma dereceleri

Açık

Mükemmel derecede, kaliteli ve yükseklerde yetişen Arabica türü için kullanılır. Asitliği yüksek olup tarçın rengindedir.

Medium (Orta)

Amerikan tipi olarak da adlandırılır. Orta derece kavurmada çekirdekler kahverengidir ve yüzeyleri yağlı değildir.

Viennese

 Orta derece kavurmadan biraz daha koyudur. Çekirdeğin yüzeyi yağlı ve koyu kahverengi noktalarla doludur.

Koyu

Spanish ve Cuban olarak da adlandırılır. Çekirdeklerin yüzeyi yağlı ve koyu kahverengidir.

Çifte kavrulmuş

Bitter çikolata rengindedir. Dark  Franch ve French Roast olarak da bilinir.

İtalyan

Espresso Roast olarak da bilinir. Kahve çekirdekleri neredeyse siyah renktir ve yüzeyleri çok yağlıdır.